choďák je ale mladý plemeno a podle mě ovčák je to, ne pastevec, nemá na to ani figuru.
AI já nevěřím, píše často bláboly.
choďák je ale mladý plemeno a podle mě ovčák je to, ne pastevec, nemá na to ani figuru.
AI já nevěřím, píše často bláboly.
jsme byli Československo
Jojojo, to je jasný, ale tak jsem si říkala právě spíš do té historie dál.
byla ze Svitav u Brna.
fakt?? Takže pak by se dalo říct, že v Čechách byl . Si myslím, že Beskydy, jeseníky ,Šumava, tam se historicky páslo, ne? Museli tam používat nějaký pastevce, nejen ovčáky, ne?
To je dle mě vofčácký plémě, ne?
😀 no a pak šup s ním do reklamy a vydělávat 😀
Tali umí taky nosit lahve, ale jiný než prázdný jí nesvěříme 😀
Acher - když vás tady vidím - vy byste to mohla vědět - Češi jako takový, nemají žádné národní pastevecké plemeno, jako je čuvač. Máte ponětí, jací psi se používali k téhle práci pradávno. Nějak se to určitě řešilo, ne každý se mohl dostat ke slovenským čuvačům. Nemá někdo ponětí? Klidně do SZ, ať to neplevelíme, mě to jen tak táhne hlavou. zadala jsem si pastevečtí psi v čechách historie a prt. Hlavně že se dozvím něco o kavkazanech 😀
Díky - je to opravdu k zamyšlení.
Fčéra nakonec bylo krásně.
Možná začal krmit někdo na příhodnějším míste.?
To jsem si taky říkala, ale nějak mě nenapadá, kdo v našem blízkém okolí, tam je buď hodně stará paní, která nevychází, jeden dům opuštěn, druhý pražácí, další pražácí, naproti sousedi, taky prt, to vím. No je to zvláštní. Uvidím, jak to půjde dál.
Máte někdo ponětí z jak velké dálky třeba ptáčci lítají na krmítka? jsem si tak říkala, jak roznáším po loukách ty lojofky, že třeba je to ještě ve vzdálenosti, kdy si doletí k nám a měla bych to umístit raději někam dál, kde by to dávalo víc smysl. To se asi zeptat přímo v ornitologické společnosti, co?
Jo lojofky na zahradě jsou téměř netknuté - na rozdíl od těch, které roznáším jak virus po remízkách na loukách, tam to mizí jako prt. Ale je mi divný ten paradox - že v tom nej mrazu a v tom, co bylo včera prostě ti ptáci chodili míň . O polovinu v podstatě. Jinak před tím, vždy za den vše zmizelo. Jasně, mohli být míň aktivní, ale na druhou stranu se přece na ten mráz musí víc nafedrovat, ne?
Krmítkový podivování mám - najednou začlo ptactvo chodit celkem výrazně míň.
Na jedno krmítko skorem vůbec, to ignorují už delší dobu - je to paradoxně to, které je tam nejdýl. Napadá mě jedině, že by se u něj něco stalo? Protože u toho největšího, tam nedávno - asi? krahujec - slovil dlaska - ale tam normálně ostatní chodí dál.
Každopádně teď - i v ten den největšího mrazu byla návštěvnost o dost menší - vždycky za jeden den to vyzobou - tedy ty dvě krmítka - do mrtě a já jdu a večer dosýpám. Teď je to vždy tak z půlky na obou a na tom výše zmiňovaným - skorem vůbec.
Kocour byl po oba ty dny hodně moc doma, furt chrápal na okně.
Co se děje?
Jo, odpískala jsem venčení velký, ač jsme nečekaně doma, díky ledovce, ale nestojí mi ty krvavý packy za to.
Sardullah:měla bych jít do kouta a tam začít kdákat
😂😂😂…tak tuhle hlášku fakt začnu používat…👍
Klidně, šak to je dost výstižný myslím .Neb ten, komu tohle nedojde je prostě slepice. Byla jsem zaslepena zcela geniální myšlenkou, že Horsana nebude muset vláčet hore vodu. Jen seno. Když má vodu na dosah 😀
Jaj to verím, tiež by som bola.
Liska zo Sihly,
však to je hezký. a může to být klidně aji liška polární přece 🙂
Celým jménem Liska zo Sihly, náčelnice Velká hlava-časom aji múdrá!
Álojz! 😀
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/219227-prodavam-labradora-s-pp/
nahlášeno- jen vysvětlím proč - zelená travička, cena za kterou se PP štěňata neprodávají
No to stopro, kousek vedle nás je takovej chov nadivoko.
JardaPecival:Letci to voni sou 🙂
Když JardaPecivál pracuje na zahradě:
Takhle nějak si to myslím právě. Proto jsem psala, že fet, chlast a cigára si za to pořídí. Já bych fakt neměla problém koupit novou sošku, kdybych věděla, že tam zůstane , ale je mi tak nějak jasný, že jakmile by se tam ocitla podobná věc, nebyla by tam dlouho. A já nikomu fet a podobný věci platit nebudu.
JardaPecival:Honza nebo Jarda, hlavně že to nebylo třebas Jituška 🙂
Arpalit a Ivermectin dělat nemusíte, když máte jistotu, že nejsou zavšivený, začervený, s počínající vápenkou a nebo vám tohle všechno nevadí 🙂 Jistotu tady já nemám a vadí mi to.. Lonskýmu taky běhalo cosi v peří.. Takže za mě prevence.. On si člověk může dotáhnout i choroby, proti kterejm tomu moc neudělá, tak aspoň pořešim to málo, pro co něco udělat můžu..
To bych Vám neudělala, abych z Vás udělala Jituš 😀 , to zatím ešče tak blbě na tom nejsem 😀
Já právě chci všechno dělat pořádně a tak jak se má - slípky budou nebožačky vynesený, nahatý z velkochovu. Tam - předpokládám???? nějakou péči dostávají, když jich je tam tolikatě? Nebo i tak mám? Abych se připravila předem.