Ronjo - ten kalhotovej komplet - to je bomba! To pořiďte a béte mít půl vesnice u nohou.👍
Zvěřina je supr maso - daněk, jelen, divočák - naučila jsem i drahou polovinu, do muflona jsem zatím neměla odvahu jít, kdyby to drahé polovině nešmakovalo, tak s tou celou vofcí budu dělat. Normoš ovce je specifická, tak natož muflon, ale ráda bych ochutnala, kdyby mi někdo nabídl. U zvěřiny navíc bonus v tom, že se nepodílím na tom týrání, když jde to zvíře na jatka, to je hnus. Takhle si žije do poslední chvíle a pak to přijde, tak jako v přírodě. Jen s tím mám pak práci, musím si to naporcovat, což je dřna.
Kuřecí kupovaný je pro mě už nepoživatelný, to prostě nemůžu vůbec jíst. Chutná to jak houbička na nádobí a je to plný vody. Dala jsem si tu práci a sehnala si farmu, je to úplně jiná liga to maso. Mimina - telecí, jehněčí, kůzlečí, selečí, tak to taky ze zásady nejím /ano vím, to kuře je to stejný, taky je to mimino/ a nejím králíky a koně, to jsou moji přátelé, přátele nežeru, králiky jsme odchovávali doma v bytě, když jim u máminýho kolegy umřela samice. Takže jsme je měli doma, když jsem byla malinká a socializovala jsem se tudíž na králíky jakožto přátele, to stejný s koňma, tam jsem byla od tří let,nic z toho mi nesmí ani domů, že by si to jako drahá půle připravil sám.
a kdybych něco chovala jinýho, než jednou ty slepice, tak to taky nesežeru. Je to doma, je to kámoš. Jsem v tomhle tvrdej Pražák, sice vychovanej na farmě, nebo možná právě proto, že jsem si s těma zvířatama mohla hrát, kámošit se s nima. Jak je to na dvoře, tak budu o suchým chlebu. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 23.01.2026, 14:41:55
Já s tím nedělám žádnou vědu, prošpikovat, naložit do směsi sůl, pepř, uzená paprika, kmín, tymián a rozmarýn, olej víno červený, omatlat to a prdnout přes noc do lednice. Kdyby se mi chtělo, nakrájím k tomu kořenovku, přidám cibuli česnek a jde to šécko do trouby, ať se to tam zabává samo. Až by se to dopeklo, přidat máslo, trochu smetany a hotofson,
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.01.2026, 14:14:11
No ale pohybovat se na sjezdovce , jako že tam lyžuju a chtít vyjet bez lyží na vleku………… to jako…….. to je opravdu pěkně blbý a bezohledný hlavně. Pro mě je hh nepochopitelný, to naprosto přiznám, u dospělých lidí úplně, ale tam nikdo nikoho neomezuje , jako při tom, co jsem dala v odkazu. viz ta chůze po vleku a tak. Pro mě ne nepochopitelný i kynologie bez psa.
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 23.01.2026, 13:52:24
Podle mě se ten alobalovej balíček s pečeným masem pouze lehce otevře, naleje se tam pivo, přes to maso, ne nějak velký objem, zase se to zavře a strčí zpátky.
Dám to sem i do Všeobecného. Vzpomněla jsem si na Bobču a další, kterým by se případně mohlo hodit to, co zmiňují v článku - spešl tarify pro seniory na energie:
Odpověď na příspěvek uživatele Cirila z 23.01.2026, 11:33:34
No ne, jasně, že to nemůže dělat každej, někde to nejde, ale prostě kdyby lidi obecně, jako dřív, občas do toho lesa zašli a nasbírali si, tak to by koukali. U nás je navíc místo, nechápu to, ale prostě vždy po větru tam stačí zajít třeba s batohem, nebo dojet s tím vozíčkem a máte rovnou klacky už “připravený” v délce přesně do kamen. Nechápu to, je to jen na tomhle místě, jak kdyby to vítr už naštípal 😀 . tak to je vůbec zadara. A mě to prostě i ba, mám to jako úkol, že vždycky aspoń něco přitáhnu a pak se můžu radovat, jako správnej škudlil domácí 😀
Odpověď na příspěvek uživatele honzapm z 23.01.2026, 11:23:41
Já mám objednaný od sousedů. Nejdřív bude dělat ptačí parádu a pak si ho vypletu jako v tom videu a udělám si jarní stojánek ke dveřím. Jen teda teď mi dochází, jak to píšu………kocour!
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 23.01.2026, 11:12:15
No já si na větve a dřevo pořídila i vozíček, takže semo tamo vyjedem, naložíme a dovezem. U nás paní, od který beru vajíčka a má i králíky a kozenky, tak ta takhle chodí sekat jeden plácek. No ale to je asi jediná.