»
Odpověď na příspěvek uživatele
Varaxi z 19.11.2025, 12:52:49
Jojojo, tenhle návrh si pamatuju, že mi tu někdo psal- myslím, že právě možná buď přímo Vy, nebo Buggyra. a to taky druhé půli takhle říkám…………… no jenže………on mi říká, že šest se jich tam v pohodě vejde a až by nějaký dvě odešly, tak je prostě doplníme.
My to celý rozhodil ty plány 😀 . Otevřel mi problém, protože ano, mohla bych pomoci šesti celým kusům!! Ale…. bude ten výběh pro šest celých kusů stačit?….. Odpověď jeho zní - budeš je přece pouštět a navíc - budou si i tak žít mnohem líp, než žily doposud. Což jako pravdu má, a hlavně - budou žít, nebudou v konzervě………….. kurnik. (abych se držela tématu 😀)
A zahnal mě tak do kouta, protože mi rozkopnul dokonalý plány 😀
Ten kurník by rozměrově měl být v pohodě pro šest i v době, kdy tam budou zavřený - budou tam mít náměstíčko, kde si můžou chodit, hrabat ve slámě a tak. chtěli jsme původně odklápěcí střechu - kvůli údržbě, ale podle mě bude těžká, nezvednu ji potom - čím budu starší, tím hůř 😀 - takže to jsme asi zapíchli a nebude to, zbytečná práce. Teď mě napadá….že kdyby na ty zásobníky zobání a vody, byl nějaký pojízdný, či výsuvný mechanismus v kterým by to bylo zavěšený a čím by se to dalo vytočit ven, usnadnilo by mi to práci. Něco jednoduchýho na manipulaci……………..PANI BUGYYRO? MÁTE VŽDY V KAPCE NĚJAKÝ NÁPAD, NENAPADÁ VÁS NĚCO?
Přebytky vajíček v pohodě udám. navíc - mám psy, kocóra - takže přebytků bych se nebála. Spíš toho nedostatku, to je pravda. ale! třeba budu mít aspoń jednu údernici, jako má Buggyra, nějakou sestřenici Norisovou? :o
Já se na ně hrozně těším i proto, že když vidím, jak žijí slépky jinde, tak je mi jich hrozně líto a potřebuju si vykompezovat ten pocit, že jim nepomůžu víc, než jim pomáhám.