Aktuálně: 2 750 inzerátů262 210 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

Xerxova
Xerxova 08.05.2025, 18:11:10 xxx:xxx.56e2:790
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 08.05.2025, 18:08:35

lapinka ??

Xerxova
Xerxova 06.05.2025, 13:08:25 xxx:xxx.1:d

obávám se, že psa, který nikdy nebyl uvnitř domu, asi nemá hygienické návyky a je to protřelý útěkář a svobodomyslný tvor  (rozhodně víc divoká šelmička než domácí mazel) bez dozoru doma nechat nemůžete.  Nebezpečné pro domov i pro něho. Takže klec a nebo kotec… po dobu, kdy je sám… akorát nikdo netušil, čeho všeho je ta drobná fenečka schopna… při touze po svobodě

Xerxova
Xerxova 04.05.2025, 20:04:54 xxx:xxx.f18:7b13

mám pocit, že mýval má válečkovité prstíčky s malými drápy (spíš dětská ručička).  Tohle mně připadá spíš na nějakou tu velkou lasicovitou šelmičku

Xerxova
Xerxova 04.05.2025, 13:49:04 xxx:xxx.f18:7b13
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.05.2025, 12:55:39

asi jsem se blbě vyjádřila - žádný z mých psů ani fen nebyl zcela dokonalý. Kde byla dokonalost estetická, trošku pokulhávalo zdraví, kde bylo zdraví, zase byl nevhodný barevný gen… Ano - byli chovní, ale dog je tolik, že je z čeho vybírat. Špičkové chovky kryjí v zahraničí, nebo výstavně hodně úspěšnými psy. Takže pokud bych kryla Xerdou nebo Nightem, tak tam, kde o papírovém chovu moc nevědí… a tomu říkám “na kšeft” …  a náhodou i bezpapíráků jsme mohli mít několik vrhů - občas se nevěsty hlásily 😄

Xerxova
Xerxova 04.05.2025, 10:49:02 xxx:xxx.f18:7b13
efe:

Venku je dnes parádně, krásně zalito 👍🏻

Stopa - tipuju správně jezevce?

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

asi jezevec - ještě mě napadla vydra. Vody je u vás dost… a blána mezi prsty se neobtiskne a velikostí jsou skoro stejné

Xerxova
Xerxova 04.05.2025, 09:41:09 xxx:xxx.f18:7b13

a nepsí - rašící buky, zapadající sluníčko a kytičky. A taky jedna zvědavá ještěrka, která se vylezla podívat na lavičku u ohniště, jaké že budeme mít maso na čarodějný podvečer

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 04.05.2025, 09:38:29 xxx:xxx.f18:7b13

Yoda tento týden - v lesích za humny, čtvrteční Středohoří už jsem už publikovala, tak pak jen pár fotek ze včerejšího setkání u švagrové na statku. Bylo nás tam dvacet (věkově dvě prababičky 90+, a nejmladší je dcerka synovce právě dvouletá). Dopoledne si to Yoda užíval na plno, odpoledne byl naštván na krátkém vodítku, neb už tam byl i jezevčík Hubert. A to je uječený sebevrah na Yodu útočící (a jeho paničce je přes devadesát a občas nestihne reagovat včas… takže je to pochopitelně na nás). A tak pozoroval dítka lezoucí po stromech, skákající z kamenných zídek kolem statku, hrající obíhačku, fotbálek… a žužlal u toho občas hovězí ucho, když už musel být v klídku

jo a na druhé fotce nepřebarvuje - to jen zapadá sluníčko

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 04.05.2025, 09:28:01 xxx:xxx.f18:7b13

a i když je uchovněná… pokud nechtějí produkovat štěňata s PP, nikdo na ně nemůže. Já třeba měla Xerdu a Nighta chovné - a kdybych produkovala štěňata bezpapíráky, tak by se mi nic nestalo. A vypadalo by to hezky v inzerátu - kříženci po chovném otci 😄

Jen poznámka - neuchovňovala jsem je na kšeft - ale jako poděkování chovatelům, že dělali dobře svoji chovatelskou práci. I Yodu bych uchovnila, kdyby byl zdravý… a to vůbec nemám chovatelské ambice. U fen jsem to měla stejně

Xerxova
Xerxova 02.05.2025, 06:10:43 xxx:xxx.7023:4943
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 01.05.2025, 22:40:22

V Liberci kdysi dávno jeden alexandr velký lítal. Byl krásný podzim - spousta ovoce, teplo…taky se nedal chytit. ZOO nescházel (tam jsem volala - a prý nejen já), nevěděli o nikom, kdo ho postrádal. Byl vynikající letec. Poznala jsem ho podle volání - létal kolem často a na švestce či jeřábu na zahradě občas sedával. Prý létal i na balkony do sídliště - tak snad Saša (jak jsem mu říkala) se s příchodem zimy chytit dal… 

Xerxova
Xerxova 01.05.2025, 19:34:29 xxx:xxx.7023:4943

tak tedy dnešní České Středohoří - výhledy a kytičky. Na jedenácté fotce je vidět, kam si sedne doga, pokud sedí páník či panička… všechny dogy byly stejné - na klíně je nejlíp. A ten čenich skoro na konci říká “už se na ty kytky vybodni, je to nuda”  😄

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 01.05.2025, 14:15:09 xxx:xxx.af6b:613c

my dneska byli na krásném výletě za výhledy a kvítím v Českém Středohoří. Nejprve Holý vrch u Hlinné (taky zvaný Lysá hora) a protilehlý vrcholek Hradiště (koniklece už střapaté odkvetlé, ale jinak spousta kytiček všech barev a taky spousta oveček všech barev). A pak jsme popojeli kousek ke Skalici a obešli rezervaci Bílé stráně - orchidejky ještě nekvetou zcela, ale zase záplava sasanek lesních stála za to. Ty u nás rozhodně nemáme - my jen ty hájní. 

3 hodiny autem (2x hoďka a půl) a 4 hodiny pěšky - většinou na sluníčku, psíček zdá se bude až do večera hodný. Ale vláčela jsem mu na zádech masitou svačinu i dva litry vody, takže nestrádal…

Xerxova
Xerxova 28.04.2025, 16:31:28 xxx:xxx.1:16

teď jsme spali na šesti různých místech (3x Francie, 2x Španělsko a 1x Německo) - všude pes nahlášen, nikde očkovák nechtěli. A Yodu opravdu nikde na recepci přehlédnout nemohli 😉Za ty roky cestování se psem po nás chtěli doklady a kontrolu čipu a očkování jen na vstupu do Británie (tam je to známé, jsou zemí bez vztekliny a vyžadují 100% kontrolu na vstupu)

edit: teď mi došlo, že se myslí asi psí hotel - to by dávalo smysl. Takže jsem byla mimo téma

Xerxova
Xerxova 27.04.2025, 08:41:25 xxx:xxx.f508:2aea

mně nepřestane fascinovat, jak se hbitě a šikovně pohybují na těch “ploutvích”.  V Colmaru na tenkém kovovém zábradlí se promenádovali kačeři… Yoda z toho byl dost vykulený, neb se vůbec nebáli (jasně turistů je tam sousta a jistě z nich občas i něco vyžebrají)

Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 26.04.2025, 21:57:05 xxx:xxx.f508:2aea
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.04.2025, 21:15:33

ano - už skoro odkvetlý lýkovec. Je jich na úbočí Bukovce spousta - nejvíc v čedičovém lomu - ale tam už byly zcela odkvetlé.

Xerxova
Xerxova 26.04.2025, 21:01:41 xxx:xxx.f508:2aea

fotky z cest už tu byly - takže až od úterka… lesy za humny a dnešní Jizerka (osada) u Jizerky (říčky) v Jizerkách 😉

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 26.04.2025, 12:35:53 xxx:xxx.a4ba:c5a0

my dneska ráno na Jizerce chytli to správné jaro. Vody v Jizerce teče hodně, i příkopy podél cest jsou plné čisté vody. Zbytky sněhu už nejsou (jiné roky bývají). Ale narcisy na narcisové louce byly v plném květu, kolem kvetly petrklíče, sasanky, devětsily, mokrýše, blatouchy, plicníky... i lýkovce ještě na Bukovci měly kvítky. A úpolíny už se začínají chystat - kulatí se jim hlavičky. Ještě zelené - ale pár dní sluníčka a taky pokvetou. Yoda udělal ostudu - měla jsem ho na dlouhém vodítku, nečekala jsem zradu a on vyrazil podívat se, proč se mladé chlupaté kravky honí - a běžel a vodítko za ním vlálo... byla jsem v klidu - byla mezi nimi říčka Jizerka... Neštěkal, nevrčel... jen byl zvědavý (a kravky taky - zírali na sebe přes potok). Došla jsem si pro něj, řekla mu pár ošklivých slůvek a dál jsme si užívali jarní pohodu. To mám za to, že celou dovolenou jsem byla ve střehu - a on se choval všude tak vzorně

Xerxova
Xerxova 26.04.2025, 12:34:21 xxx:xxx.a4ba:c5a0
bambule:

Sakury nám pomalu odkvétají. Tahle je hodně stará, pamatuji si ji, už jako malé děcko a to už je skoro půl století. 

Obrázek Obrázek

jé podobnou fotku mám někde z cest - místo Bambule je v růžové kráse Yodislav… Ale slečně to sluší víc - je to krásná psí dáma