Aktuálně: 2 470 inzerátů • 292 749 diskuzních příspěvků • 21 461 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

⋮
Buggyra
Buggyra 07.04.2026, 10:51:54 xxx.xxx.198.226

Mohlo to být klidně vnitřní zranění nebo zlomený prst na noze… slepice se hojí rychle, pokud je to něco “lehkého”.

⋮
Buggyra
Buggyra 07.04.2026, 10:47:34 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 07.04.2026, 09:56:39

se vsadím, že teď už by se Francouzi potentočkovali, kdyby museli kličkovat na ulici mezi hromádkami 😀

⋮
Buggyra
Buggyra 07.04.2026, 10:45:37 xxx.xxx.198.226

Jen tedy drobná oprava, když už se tím tu zabýváte, jedná se o kladení, tedy řekněme o “kladbu” (slovo “kladba” mi to tady podtrhuje, nezná je ani gůgl, předpokládám že spisovně prostě neexistuje).

Klatba je církevní trest ukládaný za závažná provinění vůči církevnímu řádu.

⋮
Buggyra
Buggyra 07.04.2026, 09:18:30 xxx.xxx.198.226

Já bych teda nestavěla ani jedno. Ale to by se občanstvo muselo uskromnit, odpustit si třeba nějaké sušičky na prádlo a klimatizace, no a taky se po těch vesnicích musí jezdit pomalu, no a to nejde, to jistě chápete. Takže hurá stavět, vidíte, že se nedá jinak.

⋮
Buggyra
Buggyra 07.04.2026, 07:28:21 xxx.xxx.198.226

upřímně si vůbec neumím představit, že si štěně přivezu a během 14ti denní dovolené ho naučím být xy hodin doma, až půjdu do práce…

Přesně… to jde asi u nějakých povahově a situačně normálních psů, kteří se s tím nějak smíří, naučí žít, možná dobře motivovatelných na různá odvádění pozornosti např. hračkami, jídlem… ale není to výsledek “naučení”, ale nějaké relativně krátké adaptace. Naučit psa, který to tak nějak nepřestane velmi brzy řešit sám od sebe, je rozhodně běh na delší trať než dva týdny dovči (on je člověk o té dovolené taky jinak nastavený vnitřně, vysílá jiné mikrosignály atp.)…

⋮
Buggyra
Buggyra 07.04.2026, 07:16:51 xxx.xxx.198.226

A jestli ho dotyčná bude pouštět samovenčit dál, třeba budou mít takových shledání víc… Teď už bude baba vědět, že po měsíci má objet útulky…

⋮
Buggyra
Buggyra 07.04.2026, 06:19:37 xxx.xxx.198.226

Zajímalo by mě, kolik větrníků by se muselo postavit, aby to udělalo stejnou paseku jako pár kilometrů dálnice. Dálnice budujeme pořád, na zelené louce, silnic je habakuk, dá se dostat autem kamkoli, ano, blbý, že někdy to jezdí lidem kolem baráku, ale nakonec vždycky to pojede kolem nějakého baráku, i když to většinu cesty pojede po dálnici (tunely, mosty, jaké ty asi mají základy…). Na větrnících hynou nějací ptáci, kolem dálnic poseto drobnou zvěří, pak si vyber. Nemuselo by se stavět ani jedno, ale to by si lidi museli sáhnout na vlastní pohodlnost, ó ta hrůza.

⋮
Buggyra
Buggyra 07.04.2026, 06:12:52 xxx.xxx.198.226

Já si umím představit i tu zahradu zasíťovat. Nemusí to být hned voliéra za statisíce, stačí pár tyček a několik dostatečně velkých sítí, a to jsou investice jestli v řádu tisíc. Já jsem měla výběh se sítí 6x10 metrů, to už je pěkný koutek zahrady, celá ta síť stála jestli tři sta, a takových sítí se dá natahat… bohužel nutno tyhle levné pravidelně obměňovat, UV jim nesvědčí. Ale jistě jsou i nějaké kvalitnější, které vydrží déle 🙂 

⋮
Buggyra
Buggyra 07.04.2026, 05:58:07 xxx.xxx.198.226

Já jsem si včera poprvé od ošetření fyzio sedla na koně, no a proč ne zrovna rovnou v tom větru na hříbě, že ano. Tak maličko mi pocukal s bedry (byl hodný, ale bubáci všude, že), ale přežili jsme to a já jsem si kosti pak na joze srovnala. Tak mám radost, že jsem se zase vyškrábala na koně. Snad už budu víc jezdit 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 02.04.2026, 15:22:16 xxx.xxx.198.226

A tak zase to bych staříkům, kteří nemůžou, dala do kyblíku NĚCO. U nás poníci dostávají taky oves, ale kdyby nemohli, dostali by senné granule nebo řepné řízky nebo odrolky sena nebo … prostě aspoň výplň. Do čeho pak těm staříkům míchají doplňky?

⋮
Buggyra
Buggyra 02.04.2026, 15:20:13 xxx.xxx.198.226

My měli “lehni” vs. “hajinky” 🙂 A na silnici jsme měli povel “na stranu”, když buď něco jelo nebo mohlo jet.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.04.2026, 14:45:44 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 02.04.2026, 14:16:28

Jo, chatgpt je s tím úplně otravný. Já si chci přečíst fakta a ne kudrlinky okolo. To se mi líbí na gemini, že mi nevykládá, jaký je to skvělý nápad, co jsem jí napsala a nebo že je dobře že se ptám a že se na to hned podíváme. Rovnou mi začne odpovídat. Já s nimi většinou řeším funkcionality nějakých programů, kde najdu nějaké funkce v excelu, posledně jsem se ptala na online čtečku a pokoušeli jsme se rozběhat čtení nahlas v Edgi (nepovedlo se), to bych tady s tím GPT byla ještě teď….

⋮
Buggyra
Buggyra 02.04.2026, 13:37:40 xxx.xxx.198.226

No přesně, plnokrevníka taky pouštím na první zelenou trávu, teď má soused v jednom rohu narostlou 10cm trávu, ze které by se poníci schvátili už jen kdyby ji zahlédli koutkem oka, a já plánuji plnokrevníkovi natáhnout uličku z provázků právě na to místo, aby si tam mohl chodit cpát pupek. To by bylo, abych ten kohoutek neobalila! (pro pořádek plnokrevník chodí na současnou trávu denně na několik hodin)

⋮
Buggyra
Buggyra 02.04.2026, 13:33:33 xxx.xxx.198.226

Já bych teda na dlouhodobé odložení “jdu pryč” dala jiný povel než na kontrolované, které pak ukončím. Umím si pak představit, že odložím psa u krámu a když budu stát ve frontě, pes si řekne “panička je pryč, tak asi volná zábava” jak to zná z domova. Jen příklad (chápu, že nikdo asi neodloží psa u krámu bez vodítka, a někteří kvůli lidem prostě neodloží psa u krámu…). Doron to třeba řeší tou změnou intonace v hlasu, rituálem a tak dále, tak to může být jakože úplně jiný povel, ale tak pro vypíchnutí.

⋮
Buggyra
Buggyra 02.04.2026, 12:35:38 xxx.xxx.198.226

To je mi jasné, že je to humor 🙂 No ale při tom, jak si Něha moc nedělá starosti s páskami a při tom, že teď už raší zelená tráva a i naši koně dělají všemožné pro to, aby prosákli skrz naše pevné ohrady… Mám koně puštěné teď mimo areál do takového oplůtku, kde jsou dvě mobilní ohrady za sebou - zevnitř elektrické lanko pod proudem a půl metru od toho na vnější straně kozí plůtek do výše jednoho metru a nad ním ještě natažená jedna nebo dvě řady silnějších lan, aby byl vizuál… a už to tam zvládli přeorganizovat tak, že je od výletu odděloval jen jeden provázek… (nějaký *** do něčeho z toho strčil nohu… ) Tak mi to taky leží v hlavě, no… nerada bych učila zrovna mladé welshe chodit na výlety po okolí. Musím to tam dnes dojít okouknout…

⋮
Buggyra
Buggyra 02.04.2026, 11:59:50 xxx.xxx.198.226

no vyjádření “až pojdu po výletoch” může být mnohovýznamové, pokud se dostanou na nějakou lepší pastvu… doufám, že ne, že se nenaučí nějak víc zdrhat

⋮
Buggyra
Buggyra 02.04.2026, 09:34:32 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 01.04.2026, 19:22:30

Oni ti je tam dávají proto, že ty jsi pohyblivá, psychicky zdravá a rozumná, tak abys je hlídala a kdyby něco, dala vědět 🙂 Aspoň máš společnost, doma budeš sama, aspoň už můžeš do okýnka nebo si zaskočit pokecat za holkama z okolí 🙂 to bude super!