Aktuálně: 2 445 inzerátů • 292 601 diskuzních příspěvků • 21 422 uživatelů

Příspěvky uživatele

Xerxova

⋮
Xerxova
Xerxova 10.05.2025, 21:04:33 xxx:xxx.f18:7b13
Kilian:

..ja vám vždycky jenom kliknu, ale napsat už to musím..ty všechny vaše fotky jsou opravdu neskutečně krásné, umi vystihnout ten pravý jedinečný moment…fakt klobouk dolů…

dík - fotky nejsou moje - jsou manžela. Já venčím psa, on foťáky… a já si pak jen vyberu “výběr týdne”

⋮
Xerxova
Xerxova 10.05.2025, 20:28:09 xxx:xxx.1a6e:b6d3

a teď ty nepsí - kromě lesů za humny je to i okolí Bukové hory a Ptačích kamenů kousek od ní. A taky se předvádí “naše” Zrzečka a “náš” menší ježek (máme i většího). K těm kravám - byly už z dálky slyšet - byly děsně ukecaný. A když viděly na cestě Yodu - rozutíkaly se - ne od něj, ale k nám… hopsaly a pořád si něco vyprávěly. Yoda raději kráčel loukou na celou délku vodítka od nich… Bál se hodně. No - ten jeden ohradníček nevím jestli by je zastavil, kdyby se chtěly vydat dál

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 10.05.2025, 17:30:23 xxx:xxx.1a6e:b6d3
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 10.05.2025, 16:21:19

já taky, já taky  😄

⋮
Xerxova
Xerxova 10.05.2025, 11:22:10 xxx:xxx.1a6e:b6d3

u nás zdá se GAG opravdu funguje. Zatím viditelná změna po nasazení ve všech  třech dosavadních případech. Ale tam se říká, že je spíš na šlachy a vazy… než na klouby jako takové

⋮
Xerxova
Xerxova 10.05.2025, 11:03:53 xxx:xxx.1a6e:b6d3

prosím, připomenu se zase s popiskama u fotek. Speciálně u “venčení” je řada fotek z výletů a bylo by fajn vědět, co je na obrázku. A i snímky ptáků, hmyzáků, kytiček… by byly dobré s popiskou

⋮
Xerxova
Xerxova 10.05.2025, 06:22:17 xxx:xxx.1a6e:b6d3

Varaxi to napsala dobře. Zašla jsem tam, početla si a souhlasím s ní. Nebudu se vracet…

⋮
Xerxova
Xerxova 10.05.2025, 06:14:54 xxx:xxx.1a6e:b6d3

ono jim v Holandsku nic jiného nezbývá - mají “beznosá” plemena zákonem zakázaná. Takže pokud se oblíbených plemen nechtějí vzdát, musí urychleně zapracovat na změně směrem ku zdraví… A jak je vidět, daří se jim to.

⋮
Xerxova
Xerxova 08.05.2025, 18:11:10 xxx:xxx.56e2:790
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 08.05.2025, 18:08:35

lapinka ??

⋮
Xerxova
Xerxova 06.05.2025, 13:08:25 xxx:xxx.1:d

obávám se, že psa, který nikdy nebyl uvnitř domu, asi nemá hygienické návyky a je to protřelý útěkář a svobodomyslný tvor  (rozhodně víc divoká šelmička než domácí mazel) bez dozoru doma nechat nemůžete.  Nebezpečné pro domov i pro něho. Takže klec a nebo kotec… po dobu, kdy je sám… akorát nikdo netušil, čeho všeho je ta drobná fenečka schopna… při touze po svobodě

⋮
Xerxova
Xerxova 04.05.2025, 20:04:54 xxx:xxx.f18:7b13

mám pocit, že mýval má válečkovité prstíčky s malými drápy (spíš dětská ručička).  Tohle mně připadá spíš na nějakou tu velkou lasicovitou šelmičku

⋮
Xerxova
Xerxova 04.05.2025, 13:49:04 xxx:xxx.f18:7b13
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.05.2025, 12:55:39

asi jsem se blbě vyjádřila - žádný z mých psů ani fen nebyl zcela dokonalý. Kde byla dokonalost estetická, trošku pokulhávalo zdraví, kde bylo zdraví, zase byl nevhodný barevný gen… Ano - byli chovní, ale dog je tolik, že je z čeho vybírat. Špičkové chovky kryjí v zahraničí, nebo výstavně hodně úspěšnými psy. Takže pokud bych kryla Xerdou nebo Nightem, tak tam, kde o papírovém chovu moc nevědí… a tomu říkám “na kšeft” …  a náhodou i bezpapíráků jsme mohli mít několik vrhů - občas se nevěsty hlásily 😄

⋮
Xerxova
Xerxova 04.05.2025, 10:49:02 xxx:xxx.f18:7b13
efe:

Venku je dnes parádně, krásně zalito 👍🏻

Stopa - tipuju správně jezevce?

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

asi jezevec - ještě mě napadla vydra. Vody je u vás dost… a blána mezi prsty se neobtiskne a velikostí jsou skoro stejné

⋮
Xerxova
Xerxova 04.05.2025, 09:41:09 xxx:xxx.f18:7b13

a nepsí - rašící buky, zapadající sluníčko a kytičky. A taky jedna zvědavá ještěrka, která se vylezla podívat na lavičku u ohniště, jaké že budeme mít maso na čarodějný podvečer

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 04.05.2025, 09:38:29 xxx:xxx.f18:7b13

Yoda tento týden - v lesích za humny, čtvrteční Středohoří už jsem už publikovala, tak pak jen pár fotek ze včerejšího setkání u švagrové na statku. Bylo nás tam dvacet (věkově dvě prababičky 90+, a nejmladší je dcerka synovce právě dvouletá). Dopoledne si to Yoda užíval na plno, odpoledne byl naštván na krátkém vodítku, neb už tam byl i jezevčík Hubert. A to je uječený sebevrah na Yodu útočící (a jeho paničce je přes devadesát a občas nestihne reagovat včas… takže je to pochopitelně na nás). A tak pozoroval dítka lezoucí po stromech, skákající z kamenných zídek kolem statku, hrající obíhačku, fotbálek… a žužlal u toho občas hovězí ucho, když už musel být v klídku

jo a na druhé fotce nepřebarvuje - to jen zapadá sluníčko

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Xerxova
Xerxova 04.05.2025, 09:28:01 xxx:xxx.f18:7b13

a i když je uchovněná… pokud nechtějí produkovat štěňata s PP, nikdo na ně nemůže. Já třeba měla Xerdu a Nighta chovné - a kdybych produkovala štěňata bezpapíráky, tak by se mi nic nestalo. A vypadalo by to hezky v inzerátu - kříženci po chovném otci 😄

Jen poznámka - neuchovňovala jsem je na kšeft - ale jako poděkování chovatelům, že dělali dobře svoji chovatelskou práci. I Yodu bych uchovnila, kdyby byl zdravý… a to vůbec nemám chovatelské ambice. U fen jsem to měla stejně

⋮
Xerxova
Xerxova 02.05.2025, 06:10:43 xxx:xxx.7023:4943
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 01.05.2025, 22:40:22

V Liberci kdysi dávno jeden alexandr velký lítal. Byl krásný podzim - spousta ovoce, teplo…taky se nedal chytit. ZOO nescházel (tam jsem volala - a prý nejen já), nevěděli o nikom, kdo ho postrádal. Byl vynikající letec. Poznala jsem ho podle volání - létal kolem často a na švestce či jeřábu na zahradě občas sedával. Prý létal i na balkony do sídliště - tak snad Saša (jak jsem mu říkala) se s příchodem zimy chytit dal… 

⋮
Xerxova
Xerxova 01.05.2025, 19:34:29 xxx:xxx.7023:4943

tak tedy dnešní České Středohoří - výhledy a kytičky. Na jedenácté fotce je vidět, kam si sedne doga, pokud sedí páník či panička… všechny dogy byly stejné - na klíně je nejlíp. A ten čenich skoro na konci říká “už se na ty kytky vybodni, je to nuda”  😄

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek