..ja vám vždycky jenom kliknu, ale napsat už to musím..ty všechny vaše fotky jsou opravdu neskutečně krásné, umi vystihnout ten pravý jedinečný moment…fakt klobouk dolů…
dík - fotky nejsou moje - jsou manžela. Já venčím psa, on foťáky… a já si pak jen vyberu “výběr týdne”
a teď ty nepsí - kromě lesů za humny je to i okolí Bukové hory a Ptačích kamenů kousek od ní. A taky se předvádí “naše” Zrzečka a “náš” menší ježek (máme i většího). K těm kravám - byly už z dálky slyšet - byly děsně ukecaný. A když viděly na cestě Yodu - rozutíkaly se - ne od něj, ale k nám… hopsaly a pořád si něco vyprávěly. Yoda raději kráčel loukou na celou délku vodítka od nich… Bál se hodně. No - ten jeden ohradníček nevím jestli by je zastavil, kdyby se chtěly vydat dál
u nás zdá se GAG opravdu funguje. Zatím viditelná změna po nasazení ve všech třech dosavadních případech. Ale tam se říká, že je spíš na šlachy a vazy… než na klouby jako takové
prosím, připomenu se zase s popiskama u fotek. Speciálně u “venčení” je řada fotek z výletů a bylo by fajn vědět, co je na obrázku. A i snímky ptáků, hmyzáků, kytiček… by byly dobré s popiskou
ono jim v Holandsku nic jiného nezbývá - mají “beznosá” plemena zákonem zakázaná. Takže pokud se oblíbených plemen nechtějí vzdát, musí urychleně zapracovat na změně směrem ku zdraví… A jak je vidět, daří se jim to.
obávám se, že psa, který nikdy nebyl uvnitř domu, asi nemá hygienické návyky a je to protřelý útěkář a svobodomyslný tvor (rozhodně víc divoká šelmička než domácí mazel) bez dozoru doma nechat nemůžete. Nebezpečné pro domov i pro něho. Takže klec a nebo kotec… po dobu, kdy je sám… akorát nikdo netušil, čeho všeho je ta drobná fenečka schopna… při touze po svobodě
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.05.2025, 12:55:39
asi jsem se blbě vyjádřila - žádný z mých psů ani fen nebyl zcela dokonalý. Kde byla dokonalost estetická, trošku pokulhávalo zdraví, kde bylo zdraví, zase byl nevhodný barevný gen… Ano - byli chovní, ale dog je tolik, že je z čeho vybírat. Špičkové chovky kryjí v zahraničí, nebo výstavně hodně úspěšnými psy. Takže pokud bych kryla Xerdou nebo Nightem, tak tam, kde o papírovém chovu moc nevědí… a tomu říkám “na kšeft” … a náhodou i bezpapíráků jsme mohli mít několik vrhů - občas se nevěsty hlásily 😄
a nepsí - rašící buky, zapadající sluníčko a kytičky. A taky jedna zvědavá ještěrka, která se vylezla podívat na lavičku u ohniště, jaké že budeme mít maso na čarodějný podvečer
Yoda tento týden - v lesích za humny, čtvrteční Středohoří už jsem už publikovala, tak pak jen pár fotek ze včerejšího setkání u švagrové na statku. Bylo nás tam dvacet (věkově dvě prababičky 90+, a nejmladší je dcerka synovce právě dvouletá). Dopoledne si to Yoda užíval na plno, odpoledne byl naštván na krátkém vodítku, neb už tam byl i jezevčík Hubert. A to je uječený sebevrah na Yodu útočící (a jeho paničce je přes devadesát a občas nestihne reagovat včas… takže je to pochopitelně na nás). A tak pozoroval dítka lezoucí po stromech, skákající z kamenných zídek kolem statku, hrající obíhačku, fotbálek… a žužlal u toho občas hovězí ucho, když už musel být v klídku
jo a na druhé fotce nepřebarvuje - to jen zapadá sluníčko
a i když je uchovněná… pokud nechtějí produkovat štěňata s PP, nikdo na ně nemůže. Já třeba měla Xerdu a Nighta chovné - a kdybych produkovala štěňata bezpapíráky, tak by se mi nic nestalo. A vypadalo by to hezky v inzerátu - kříženci po chovném otci 😄
Jen poznámka - neuchovňovala jsem je na kšeft - ale jako poděkování chovatelům, že dělali dobře svoji chovatelskou práci. I Yodu bych uchovnila, kdyby byl zdravý… a to vůbec nemám chovatelské ambice. U fen jsem to měla stejně
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 01.05.2025, 22:40:22
V Liberci kdysi dávno jeden alexandr velký lítal. Byl krásný podzim - spousta ovoce, teplo…taky se nedal chytit. ZOO nescházel (tam jsem volala - a prý nejen já), nevěděli o nikom, kdo ho postrádal. Byl vynikající letec. Poznala jsem ho podle volání - létal kolem často a na švestce či jeřábu na zahradě občas sedával. Prý létal i na balkony do sídliště - tak snad Saša (jak jsem mu říkala) se s příchodem zimy chytit dal…
tak tedy dnešní České Středohoří - výhledy a kytičky. Na jedenácté fotce je vidět, kam si sedne doga, pokud sedí páník či panička… všechny dogy byly stejné - na klíně je nejlíp. A ten čenich skoro na konci říká “už se na ty kytky vybodni, je to nuda” 😄